4 Eylül 2010 Cumartesi

morrissey'den inciler

fotoğrafı da çok beğendim aynen çaldım

dayanamiycam, yazıyorum.
morrissey, guardian'ın haftasonu ekinde bugün yayınlanan bi röportajında, "çinlilerin bir alttür olduğunu düşünmeden edemiyorsunuz" demiş.
buyrun senelerdir, jonathan swift kadar alaycı mı yoksa adolf kadar ırkçı mı anlayamadığımız morrissey'den yeni bir inci.
ama sıklıkla yapıldığı gibi adamı bi kalemde silmeyelim (çünkü sonra tükürdüğünüzü yalarsınız) morrissey, tanıyanın bildiği üzere şahane bir hayvan hakları savunucusu ve et yemiyo (yani tutarlı bi insan. bono gibi diil). geçtiğimiz yıl coachella'da 'pişmiş et kokusu' yüzünden sahneyi terk eden moz, bu defa da, "çinlilerin hayvanlara neler yaptğını gördün mü haberlerde? korkunç! insan, bir alttür olduklarını düşünmeden edemiyo" demiş.

ama moz da insandır, şaşmış ve her insan için doğal olan (benim için asla!) o gaflete düşmüş. diyememiş ki "insan aslında bi alttür. çok afedersiniz" diyememiş "tony blair nedir, allahaşkına?" diyememiş. "hadi çinliler, hayvanları dövüyo. ingilizlerin yüzyıllar boyunca estirdiği terör nedir? rusların komşu ülkelerine çektirdiği? japonların, amerikalıların yunuslara yaptığı? almanları hiç söylemiyorum. fransızlar, daha iki gün önce, göçmenleri kümese tıkmadılar mı? isveçliler ne biçim iki yüzlü alçak bi millettir öyle? çinliler alttür de, bunlar insan mı?" diyememiş.

ırkçı olucaksan, alt kategorilere hiç girmiyceksin, direk insan sevmiyceksin.

ne diycekti? "bütün çinliler korkunç insanlar diillerdir eminim ama köpekleri dövenleri hiç sevmem!" böyle konuşan bi adamın şarkıları, sizi o kadar etkileyebilir miydi? i dont think so. adam tabii ki propaganda yapıyo. siz yapmıyosanız, o sizin hatanız.

ama kendini böyle savunmana gerek olmamalı. çünkü siyaseten doğruculuk insanlığı iğrenç uçlara taşımış bi şi. şimdi morrissey böyle dedi diye, halkların sokaklara dökülüp çinliler'i kılıçtan geçireceğini mi sanıyolar da, ne bu her lafa bi şey bulmak? özenti ve yapmacık bi solcu olarak bile, hayatta en tiksindiğim şey siyaseten doğruculuk olabilir. ben ingilizler terörist derken, "haydi bakalım sefere çıkıyoruz. bi tane ingiliz kalmiycak o tabakta!" demiyorum, besbelli. sevdiğim ingilizler de var elbet (çoğu siyah ve büyük bi kısmı da hintli ve bangladeşli olsa da -yine şaka yapıyorum) ya da bi ingilizle tanışınca "pis kolonyalist!" diye girmiyorum lafa.

bu arada daha neler neler demiş. tüm röportajı okumak için, buyrun buraya...

3 yorum:

znpzsy dedi ki...

hahahahahahaha!
+rep diloy!

deja dedi ki...

:)

Adsız dedi ki...

Hahaha! Ne kadar komik bir o kadar da eglenceli bir blogmus bu ya. Resmen 1 saattir ofiste isten kaytariyor, yanimda oturan ve 3 aydir yanimda oturmasina ragmen selam vermeyen uyuz kizin kimbilir nasil yargilayici bakislarina maruz kaliyorum. Neyse...
Tabii buyanimda oturan kizin da Ingiliz oldugunu soylemem lazim, zira bu ofis ingilterede hatta Morrissey'in dogdugu buyudugu yere 10 dakka falan yuruyende. Ama bu standart libos ingilizler ve hatta hemserileri Morrissey'den resmen nefret ediyor. Kendisi Ingiltere insaninin oz-bilincli sekilde arkadsindan konusup resimlerini ruyasinda optugu hatta ruyasinda sevistigi bi insan (imkansiz-cinsel ya) Neyse cok biliyorum ben de yani, ama karsima cikan her Morrisey hater Ingiliz'e de laflar hazirladigimi ve benim de arkamdan konusmalarini sagladigimi soylemek istemistim.
Libos Ingilizler ya, gecen birisiyle de date'e ciktim misal, Falklands hala sizin mi yaa diye sordugum icin bi daha beni aramadi. Ya da ben oyle dusunmek istiyorum.
Sevgiler ve cenem icin ozur,

gozde