14 Haziran 2011 Salı

yarım olmayan gönderrr

(lafı ağzına tıkılmamış hali)

Morrissey ne yer, ne içer?

Pinter gibi açık sözlülüğüyle sevilen; siyaseten yanlışçılığın kalesi Morrissey son olarak 2009’da Coachella Festivali’nde et kokusu nedeniyle sahneden inmiş, inerken de “Umarım o pişirdiğiniz insan etidir” diyerek mensup olduğu hayvan cinsine olan sevgisini dile getirmişti. Belçika’da düzenlenen, at etinden yapılmış sosisleriyle ünlü Lokerse Feesten, Morrissey’in sahneye çıkacağı gün et satışını ve tüketimini durdurma kararı aldı. 10 günlük festivalin bir günü boyunca, festival çalışanları dahil hiç kimse et yemeyecek, yalnızca sağlıklı vejeteryan ürünler satılacak. Eğer “Morrissey ne yiyosa, bana da ondan verin” diyorsanız, şunları yiyeceksiniz: Haşlanmış bezelye, ıspanak ve havuç, kavrulmuş patates, ızgara kuşkonmaz, domates soslu makarna.

* “İnsanların sevmediği mevzuların yönetmeni” -kendi tanımı- John Waters’ın ise ne yediği hala meçhul ancak Minneapolis’in çağdaş sanat müzesi Walker Art Center’da, Waters’ın küratörlüğünü yaptığı ‘Absentee Landlord’ sergisi açıldı. Sergi müzenin arşivi ile Waters’ın kendi seçtiği işleri harmanlıyor. Bir bomba da sergileniyor, bir McDonalds’ın sular altında kaldığı Superflex videosu da... Waters müzenin otoparkında çarpışma sesleri yayını yapıyor; işleri anlatan ses kayıtlarında ise Waters kuşdili konuşuyor. John Waters müzeye girişi bedava, çıkışı paralı yapmak istemiş ama becerememiş.

* Albert Maysles geçtiğimiz hafta Sheffield Belgesel Festivali’nde hayat boyu başarı ödülünü alırken, “Bu kadar savaş filmi yeter, iyi insanlarla ilgili iyi filmler yapmalıyız” dedi. Ama kötü insanlarla / durumlarla ilgili komik filmler yapmanın kafa açıcı rolü yadsınamaz. Biraz büyük bir iddia olsa da, kendi zamanının ‘Büyük Diktatör’ü olmaya çalışan film ‘The Dictator’den ilk kare Internetlere düştü: Kaddafi’nin kıyafetleri içindeki Saddam’ı canlandıran bir Sacha Baron Cohen.

* ‘Gerilla Ören Bayanlar’, ilk ‘Dünya Örgü Bombalaması Günü’nü kutladılar. Hedefler gerek bir otobüs, gerek bir su deposu, gerekse Philadelphia Sanat Müzesi’nin önündeki Rocky heykeli oldu.





Hiç yorum yok: