29 Haziran 2010 Salı

bkz: tate'e uçak girmesi



fiona banner'ın tate britain'daki işleri "savaşa karşı kayıtsızlığımızı vurgulamaya" çalışıyomuş. "bir yandan savaştan nefret ediyo, bir yandan ise savaşa hayranlık duyuyo"muşuz.

görmekte olduklarınız, sırasıyla, 90-91 yıllarında körfez savaşı'nda 'çöl fırtınası' operasyonunda kullanılan sepecat jaguar ve 2000 yılında yeovilton'da mecburi iniş yaptığından beri kullanılmayan sea harrier.

banner, jaguar'ın yüzeyini kazımış. altından çıkan metalik yüzeyde, izleyicinin kendisini görmesinin önemli olduğunu düşünüyor. sea harrier'ın yüzeyini ise kuş tüyü resimleriyle kaplamış.

uçaklar, ocak ayına kadar tate britain'dalar.

bu arada, açılışın başka bi boyutu daha vardı. günlerdir tembellikten yazmadığım bi protesto meselesi var. bp'nin bu yılki meksika faciasından sonra ingiltere'de protestolar, galerilerin önüne de sıçradı. zira, bu bp ne kadar galeri varsa hepsinin can ciğer kankasıymış. öyle ki tate, bu ahval ve şerait içinde dahi bp'nin sponsorluğunun yirminci yılını kutlamak üzere parti vermiş.

buyrun sizi aşağıya aliyim, bakın neler olmuş:


aynı durum, bp'nin sponsoru olduğu bissürü galeri için geçerli

bi yandan, savaş eleştirisi yapan bi sergi bi yandan, petrol şirketlerinin sponsorlukları falan... yalan dünya, her şey bomboş.

Hiç yorum yok: